Start je transformatie met een persoonlijke kennismaking
Mens en organisatie zijn altijd in beweging. Ze transformeren omdat het moet of omdat het kan. Wij geloven dat ieder mens, team of organisatie de mogelijkheden in zich heeft om te groeien en te ontwikkelen vanuit kracht, wat de aanleiding ook is. Motifade stimuleert groei door samen tot de kern te komen en het potentieel van mensen en organisaties te benutten. De weg naar binnen is ons vertrekpunt. We zorgen dat je loskomt van dagelijkse routines en denkpatronen en laten je nieuwe inspiratie opdoen om je doelstellingen te bereiken. Het resultaat? Gemotiveerde transities van mens en organisatie.
Leer ons
team kennen
De verbindingskracht van Ilse
Drs. Ilse Heikoop is oprichter van Motifade. Ze is arbeids- en organisatiepsycholoog en gaf leiding aan professionals in diverse settings. Sinds 2010 is Ilse zelfstandig ondernemer en bestuurder in meerdere organisaties. De combinatie van sociale wetenschappen, bedrijfsvoering, leiderschap en veranderkunde vormen haar basis. “Door verschillende redenen kunnen mensen in organisaties verwijderd raken van zichzelf. Ik help hen om terug te keren naar de kern. Als mensen doen waar ze goed in zijn en wat ze belangrijk vinden, dan zijn ze op hun best."
‘Ruzies, fusies en gedoe’ kunnen concrete aanleidingen zijn om Ilse in te schakelen. Maar ook de wens om mensen en teams harmonieuzer te laten functioneren of een verandering vanuit persoonlijke kracht in gang te zetten. “Een negatieve of juist positieve aanleiding daargelaten; het inzicht dat een transformatie nodig is, is het begin van iedere verandering. Als objectieve buitenstaander heb ik geen oordeel, maar wel een plan en een hoop energie om verbinding en beweging te creëren.”
Ilse spreekt de taal van haar opdrachtgevers en is sterk organisatie-sensitief. Complexe organisatievraagstukken weet Ilse snel te doorgronden. Om mensen uit te dagen naar zichzelf te kijken, hanteert ze geen standaardoplossingen. “Ik maak graag gebruik van innovatieve werkmethoden om antwoord te kunnen geven op ontwikkelingsvragen. Hiervoor verbind ik grote doelen met nieuwsgierige vragen. Om echt in beweging te komen en een duurzaam resultaat te bereiken, zijn standaardoplossingen niet afdoende. Geen organisatie is hetzelfde.”
De positieve energie van Erik
Erik Scholten is sinds 1995 werkzaam als communicatieadviseur en coach. Als partner van Motifade houdt hij zich bezig met verbeter- en veranderprocessen bij organisaties en ontwikkeling van leiderschap. Erik is analytisch, creatief en pragmatisch. Ik loop graag samen met anderen een deel van hun ontwikkelings- of carrièrepad. Dat pad is meestal geen rechte, voorspelbare lijn en biedt onderweg vaak interessante keuzemogelijkheden.”
De kracht van Erik is dat hij mensen prikkelt ondernemend te denken en handelen. Ook als het resultaat van een coachtraject tot andere inzichten leidt dan misschien vooraf ingeschat “Het idee dat je altijd en overal controle hebt, is een illusie. Maar je kunt wel verantwoordelijkheid nemen en de regie voeren. Ik hou van weerstand, want dan weet je dat er écht iets gebeurt.”
Erik daagt ondernemers, leidinggevenden en hun collega’s graag uit om, met humor, creativiteit en energie, anders te kijken naar zichzelf en hun rol in de organisatie. “Als trainer, coach en begeleider stimuleer ik anderen te reflecteren en los te breken van patronen of hun eigen perfectionisme. Dit is een delicaat proces dat vraagt om lef en vertrouwen. Ik beschouw het als een voorrecht om anderen te mogen helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling
De maatschappelijke focus van Anita
Drs. Anita Buts is partner en coach bij Motifade. Het ondernemerschap kreeg ze van huis uit mee en na een studie International Management en Bedrijfskunde, richting maatschappelijk verantwoord ondernemen, kwam ze terecht in de wereld van zorg en vastgoed. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent voor mij dat je intenties juist zijn. En dat je antwoord kunt geven op de vraag wat je als bedrijf of organisatie kunt doen voor de buitenwereld en voor je eigen mensen.”
Coachtrajecten beginnen bij Anita niet zelden met het analyseren van de balans tussen werk en privéleven en patronen die in de loop van de tijd ontstaan. “Mensen worden vaak gevormd door het bedrijf waar ze werken. Dat staat soms ver af van wie iemand eigenlijk is.”
Anita voelt zich verwant met familiebedrijven, maar werkt net zo graag met ondernemers en voltallige (management)teams. Daarnaast is Anita gespecialiseerd in het inzetten van paarden bij coaching en teamontwikkeling. “Een paard is een kuddedier dat leeft in het nu. Het voelt instinctief aan welk type leider of helper jij bent. Er zijn altijd meerdere wegen om tot een duurzaam resultaat te komen. Welke weg wil jij bewandelen?”
De gedragskundige blik van Miranda
Miranda van de Schuur is (team)coach en als docent en opleider verbonden aan diverse coachopleidingen. Sinds 2001 ondernemer binnen haar coachings- en paardenbedrijf. Zij studeerde Ethologie en is breed opgeleid in systemisch werken. Hierdoor weet zij gedrag haarfijn te duiden en nodigt mensen uit om daadwerkelijk aan de slag te gaan met hun belemmeringen. “Mijn visie is dat je het beste leert door te ervaren – reflecteren – herkennen – bewust worden – veranderen en experimenteren.”
Miranda heeft gewerkt met teams uit verschillende werkvelden, zoals onderwijs, zorg, politie en de zakelijke markt. In haar aanpak staan de kwaliteiten, behoeften en rollen van de verschillende teamleden centraal. De aanpak zorgt ervoor dat er binnen de organisatie snel geschakeld kan worden en er ontstaat kennis en inzicht waar teamleden elkaar kunnen versterken en ondersteunen.
Bij teamcoaching en in leiderschapstrajecten werkt zij graag met paarden om te kunnen experimenteren met bestaand en nieuw gedrag. Reflectie op eigen functioneren en handelen van jezelf en je team versterkt het bewust zijn en de samenwerking. Of zij nu met of zonder paarden werkt haar aanpak is altijd ervaringsgericht.“Door ervaringsgericht te coachen komen de behoeftes en kwaliteiten van ieder teamlid boven tafel. Door hier open en met humor over te communiceren kennen en herkennen andere teamleden de behoeftes en kwaliteiten van ieder teamlid.”
De veranderkracht van Monique
Drs. Monique Berkhout houdt zich al zo’n 25 jaar bezig met diverse vraagstukken die betrekking hebben op cultuur-, team- en organisatie ontwikkeling. Bij vraagstukken kiest zij bewust uit een breed palet van veranderaanpakken, passend bij de strategische opgave van de opdrachtgever. “Ik merk dat er soms al is gekozen voor een oplossing zoals een leiderschapstraining of een teambegeleiding. Ik vind het belangrijk om in een weerbarstig vraagstuk niet te snel te grijpen naar oplossingen. Maar met alle betrokkenen uit te zoeken wat er echt nodig is om weer (de gewenste) beweging te krijgen met elkaar. Dit is meestal al één van de belangrijkste interventies die ik begeleid”.
Als procesregisseur en adviseur stimuleert en organiseert Monique in co-creatie met de opdrachtgever en het team leren van- en met elkaar. Indien nodig op alle lagen en over alle organisatieonderdelen heen.
Als je begeleiding voor teams en leidinggevenden zoekt bij complexe veranderprocessen of transities, dan heeft Monique de juiste kennis en ervaring opgedaan om je door dit proces heen te leiden. “Als ik ergens start is er vaak sprake van een ingewikkelde kluwen van oorzaken en gevolgen. Mijn aanpak kenmerkt zich door het zoeken naar haakjes om het conflict heen met als doel spanningen te verminderen. Daarbij richt ik me meestal niet op het individu, maar op relatienetwerken. In mijn professionele overtuiging heeft niemand schuld, maar zal zichzelf wel ook “op de foto” moeten zetten”.