Content Motifade

Spiegel voor leiderschap

Meer uit mensen halen door zichtbaar leiderschap, talentontwikkeling en optimale samenwerking? Dat kan ook samen met paarden. 

Als het gaat om leiderschap, zijn respect en vertrouwen belangrijke thema’s. Naast zelfinzicht en begrip voor anderen. Mensen willen geleid worden door iemand met passie, met een doelgerichte, heldere stijl van communiceren. Motifade zet paarden in om jou je eigen leiderschap te laten ervaren. 

Paarden houden je een spiegel voor

Paarden liegen niet en houden je een spiegel voor, ze reageren op jou zoals ze ook op andere paarden zouden reageren. Een paard onderzoekt als het ware of jij in staat bent om hem te leiden en hem veiligheid te bieden. Voorwaarde is dat je het paard duidelijkheid geeft. Is dat niet het geval, dan laat het paard dat direct zien in zijn gedrag. Het paard neemt dan de leiding en de zorg over.

Kortom, net als in de kudde – zijn natuurlijke leefwijze – zoekt een paard een leider die de juiste beslissingen neemt. Maar tegelijk stelt hij die leider voortdurend op de proef. 

Geef jij het paard  het vertrouwen dat hij zich door jou kan laten leiden? Hoe zuiver ben je in je intenties? Doe je wat je zegt en zeg je wat je doet? Pas dan krijg je respect en zal het paard je volgen.

Probeer eens een dag leiding te geven aan een kudde paarden!